پژوهشگران گوش انسان را چاپ کردند!

پژوهشگران گوش انسان را چاپ کردند!

بی بی سرور: پژوهشگران آمریکایی با بهره گیری از روش چاپ سه بُعدی، یک نمونه از گوش انسان ساخته اند که بسیار شبیه به گوش واقعی به نظر می آید.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، با بهره گیری از این روش بنظر می رسد به زودی می توان گوش مورد نیاز برای پیوند را با روش چاپ سه بعدی ساخت.
به نقل از بیواینجینیر، پژوهشگران «کالج پزشکی وایل کرنل»(Weill Cornell Medicine) و «کالج مهندسی کرنل»(Cornell Engineering) با بهره گیری از روش های پیشرفته مهندسی بافت و یک چاپ گر سه بعدی، نمونه ای را از گوش انسان بالغ ساخته اند که طبیعی بنظر می رسد.
این پژوهش، نویدبخش ساخت گوش پیوندی با آناتومی کاملا مشخص و خاصیت های بیومکانیکی درست برای کسانی است که با ناهنجاری مادرزادی به دنیا می آیند یا گوش خودرا در اواخر زندگی از دست می دهند.
دکتر «جیسون اسپکتور»(Jason Spector) رییس بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی در بیمارستان نیویورک و استاد جراحی پلاستیک در کالج پزشکی ویل کرنل اظهار داشت: بازسازی گوش به چندین عمل جراحی و هنر فوق العاده نیاز دارد. ظرافت این تکنولوژی جدید ممکنست در نهایت گزینه ای را برای هزاران نفری عرضه نماید که برای اصلاح ناهنجاری های گوش بیرونی به جراحی نیاز دارند.
خیلی از جراحان با بهره گیری از غضروف برداشته شده از دنده های کودک، گوش جایگزین می سازند که یک کار دردناک است و زخم هایی را به جا می گذارد. بااینکه گوش پیوندی چاپ سه بعدی را می توان به شکلی ساخت که شبیه به گوش دیگر گیرنده باشد اما بطور معمول انعطاف پذیری مشابهی ندارد.
یکی از راه های تولید گوش جایگزین طبیعی تر، کمک گرفتن از سلول های غضروف است. دکتر اسپکتور و همکارانش در پژوهش پیشین خود، از سلول های غضروف حیوانات برای کاشت چارچوب تولید شده از کلاژن استفاده کردند. بااینکه این پیوندها در ابتدا با موفقیت ساخته شدند اما با گذشت زمان توپوگرافی کاملا مشخص گوش شامل برجستگی ها، منحنی ها و پیچ های آشنای آن از بین رفت.
برای پرداختن به این مشکل در پژوهش حاضر، اسپکتور و گروهش از غضروف استریل شده حیوانات استفاده کردند تا هر چیزی را که می تواند موجب رد شدن بوسیله سیستم ایمنی شود، حذف نمایند. غضروف در قالب های پلاستیکی پیچیده به شکل گوش قرار گرفت که روی یک چاپ گر سه بعدی بر طبق داده های گوش شخص گیرنده به وجود آمده بود. تکه های کوچک غضروف به عنوان تقویت کننده های داخلی عمل می کنند و بافت جدیدی را در قالب شکل می دهند. آنها پیوند را تقویت می کنند و جلوی انقباض را می گیرند.
طی سه تا شش ماه بعد، این ساختار به بافت غضروفی تبدیل شد که خاصیت های آناتومیکی گوش را تقلید می کرد. اسپکتور اظهار داشت: این هدفی است که پیش تر به آن دست نیافته بودیم.
برای آزمایش حس گوش، بررسی های بیومکانیکی روی آن انجام شد. این بررسی ها تایید کردند که نمونه های چاپ شده دارای انعطاف پذیری و کشسانی مشابه غضروف گوش انسان هستند. با این وجود، مواد مهندسی شده به اندازه غضروف طبیعی قوی نبودند و ممکن بود پاره شوند.
برای برطرف نمودن این مشکل، اسپکتور می خواهد سلول های غضروفی را به مخلوط اضافه کند که در حالت ایده آل از یک قطعه کوچک غضروف گوش دیگر گیرنده گرفته می شوند. بگفته اسپکتور، این سلول ها پروتئین های الاستیکی را می گیرند که غضروف گوش را بسیار قوی می کند و پیوندی را به وجود می آورد که از نظر بیومکانیکی بسیار شبیه به گوش طبیعی است.
این پژوهش در مجله «Acta Biomaterialia» به چاپ رسید.




منبع:

1403/01/12
14:56:50
0.0 / 5
266
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد