دانشمندان گل رز بدون خار پرورش دادند

دانشمندان گل رز بدون خار پرورش دادند

به گزارش بی بی سرور، رزهای بدون خار که از نظر ژنتیکی دستکاری شده اند، راه را برای پرورش دادن محصولات بهتر هموار می کنند.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، همه گل رز را دوست دارند اما اگر گل ها خارهای تیز نداشتند، احیانا آنها را بیشتر دوست خواهیم داشت.
به نقل از نیواطلس، دانشمندان راهی را برای پرورش گل رُز بدون خار پیدا کرده اند که می تواند به برداشت آسانتر گل ها کمک نماید.
درست است که هم اکنون بعضی از انواع گل رُز به صورت طبیعی بدون خار هستند اما این مورد در رابطه با بیشتر آنها صدق نمی نماید. علاوه بر این، گیاهان زراعی مانند تمشک و بادمجان و بعضی از انواع گوجه فرنگی، سیب زمینی و برنج هم دارای خار هستند و این امر، برداشت میوه آنها را پرزحمت و زمان بر می کند.
با در نظر گرفتن این مشکل، دانشمندان «آزمایشگاه کولد اسپرینگ هاربر»(CSHL) در آمریکا و «دانشگاه فنی والنسیا»(UPV) در اسپانیا پژوهش خویش را با بررسی بادمجان شروع کردند. این گروه پژوهشی به سرپرستی پروفسور «زاخاری لیپمن»(Zachary Lippman) و «جیمز ساترلی»(James Satterlee) از لابراتوار کولد اسپرینگ هاربر کشف کردند که بروز جهش های خاصی در ژن معروف به «LOG» سبب می شود گیاهان از تولید خار جلوگیری نمایند.
ژن LOG پیش تر به خاطر تسهیل تولید بعضی از هورمون های گیاهی شناخته شده بود. دانشمندان برای پی بردن به پاسخ این پرسش که آیا ژن LOG امکان دارد مسئول تولید خار در گیاهان دیگر هم باشد، با همکاران خود در کشورهایی مانند فرانسه، کانادا، آلمان و انگلستان تماس گرفتند.
دانشمندان بعد از بررسی نتیجه پژوهش های پیشین و انجام دادن پژوهش جدید دریافتند که LOG با رشد خار در حدود ۲۰ گونه گیاه مرتبط می باشد. ظاهرا این یک مورد تکامل همگرا بود چونکه همه گیاهان با یکدیگر مرتبط نبودند و بعضی از آنها با میلیونها سال فاصله از گونه های دیگر تکامل یافتند.


یکی از دانشمندان «موسسه ملی تحقیقات زراعی»(INRAE) در فرانسه با استفاده از روش ویرایش ژن کریسپر برای خاموش کردن ژن LOG توانست رشد خار را در گل رز به صورت قابل توجهی کم کند. در همین حال، پژوهشگران «دانشگاه کرنل»(Cornell University) در آمریکا، خارهای یک گیاه میوه دار استرالیایی را معروف به «سولانوم سنترال»(Solanum centrale) یا «کشمش صحرا» از بین بردند.
علاوه بر این، به نظر نمی رسد که خاموش کردن این ژن هیچ اثر مخربی روی گیاهان داشته باشد. پروفسور «جیمی پروهنس»(Jaime Prohens) استاد دانشگاه فنی والنسیا اظهار داشت: از بین بردن خارها، برداشت محصولات را تسهیل می کند، خطر صدمه رسیدن به کارگران را می کاهد و خسارات ناشی از خارها را بعد از برداشت پایین می آورد. علاوه بر این، به دست آوردن گل های بدون خار می تواند به پذیرش و مصرف بیشتر توسط مصرف کنندگان بیانجامد.
این پژوهش در مجله «Science» به چاپ رسید.




منبع:

1403/05/14
17:01:43
0.0 / 5
325
تگها: سئو
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد