کاشت تراشه در مغز دومین بیمار توسط ایلان ماسک تایید شد

کاشت تراشه در مغز دومین بیمار توسط ایلان ماسک تایید شد

به گزارش بی بی سرور، استارت آپ «نورالینک» دومین تراشه خویش را در مغز یک بیمار کاشته است تا هدف کمک کردن به افراد فلج را در استفاده از دستگاههای دیجیتال با قدرت فکر کردن محقق کند.


به گزارش بی بی سرور به نقل از ایسنا، «ایلان ماسک»(Elon Musk) مالک استارت آپ «نورالینک»(Neuralink) در یک پادکست اعلام نمود که این استارت آپ با موفقیت تراشه خویش را در مغز دومین بیمار کاشته است تا توانایی استفاده از دستگاههای دیجیتال با فکر کردن را برای بیماران مبتلا به فلج اندام فراهم آورد.
به نقل از گاردین، نورالینک به آزمایش کردن تراشه خود می پردازد که جهت کمک به افراد مبتلا به ضایعات نخاعی در نظر گرفته شده است. این دستگاه به نخستین بیمار کمک کرد تا بازی های ویدیویی را انجام دهد، اینترنت را جست وجو کند، در شبکه های اجتماعی پست بگذارد و مکان نما را روی لپ تاپ خود حرکت دهد.

بیشتر بخوانید:

ویدئوی نخستین انسانی که با افکارش یک کامپیوتر را کنترل می کند

ماسک در اظهارات خود، جزئیات کمی را در رابطه با شرکت کننده دوم عرضه کرد و فقط اظهار داشت که این شخص به همان صدمه نخاعی بیمار اول گرفتار شده است که در یک حادثه غواصی فلج شده بود. به قول ماسک، ۴۰۰ الکترود روی مغز بیمار دوم کار می کنند. نورالینک در وب سایت خود نوشته است که تراشه از ۱۰۲۴ الکترود استفاده می نماید.
ماسک اظهار داشت: به نظر می آید که کار با تراشه دوم خیلی خوب پیش رفته است. سیگنال ها و الکترودهای بسیاری وجود دارند که خیلی خوب کار می کنند.
ماسک زمان انجام شدن جراحی دومین بیمار را فاش نکرد و اظهار داشت که انتظار دارد نورالینک تراشه های بعدی را امسال بعنوان بخشی از آزمایش های بالینی خود در مغز هشت بیمار دیگر قرار دهد.
«نولاند آرباگ»(Noland Arbaugh) نخستین بیمار دریافت کننده تراشه هم در این پادکست به همراه سه مدیر نورالینک حضور داشت. آنها جزئیاتی را در رابطه با نحوه عملکرد تراشه و جراحی تحت هدایت ربات عرضه کردند.
قبل از این که آرباگ تراشه را دریافت کند، از یک چوب در دهانش برای ضربه زدن به صفحه نمایش تبلت استفاده می کرد. آرباگ اظهار داشت که با کمک تراشه حالا می تواند به آن چه می خواهد روی صفحه کامپیوتر ظاهر شود، فکر کند تا دستگاه آنرا انجام دهد. وی تصریح کرد که این تراشه به او کمی استقلال داده و اتکای او را به مراقبان کاهش داده است.
آرباگ در ابتدا بعد از جراحی با مشکلاتی روبه رو شد چونکه سیم های کوچک تراشه جمع شدند و کارآیی الکترودهایی که می توانستند سیگنال های مغز را اندازه گیری کنند، کاهش پیدا کرد. رویترز گزارش داده که نورالینک از این مورد در آزمایش های خود روی حیوانات آگاه بوده است.
نورالینک اظهار داشت که با تشکیل تغییراتی شامل اصلاح الگوریتم تراشه برای حساس تر شدن، توانایی تراشه را برای نظارت بر سیگنال های مغزی آرباگ بازیابی کرده است. ماسک در پادکست اظهار داشت که آرباگ رکورد جهانی پیشین خویش را در افزایش سرعت کنترل مکان نما با فکر کردن به تنهایی بهبود بخشیده است.


1403/05/17
10:09:12
0.0 / 5
266
مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
BBServer بی بی سرور

bbserver.ir - مالکیت معنوی سایت بی بی سرور متعلق به مالکین آن می باشد